ChicoHamburger

Tja....var nyss och käkade på ChicoHamburger med våra nyvunna vänner som arbetar på kontoret där vi är. Ikväll har vi hunnit bestämma att vi på lördag eller söndag eftermiddag ska gå på fotbollsmatch. Ska få följa med Hasomumum, Hasomumus fruga, jorgej, säkert Steven Segal och några till på en match mellan Corinthas och något annat lag som tydligen var "Not so good". Ska bli jäkligt kul. Ska hinna med att köpa fotbollspjucker också för på lördag ska vi vara med och lirar vår första Futibol-match. Kommer säkert inte att vara innen i samban riktigt men vi får väl försöka så gott vi kan, Ludde har sagt att han ska visa hur man spelar riktigt svensk fotboll, vad det nu kan vara?

Vi har för överigt börjat förstå hur alvarlig fotbollen är här. Sao Paulo har tre olika lag man kan välja på, Sao Paulo, Corinthas och Palmeidas, finns också Santos (där Pelé lirade fast det är en bit utanför). Skulle man yttra fel lag framför fel snubbe kan det vara det sista man har sagt. Frågade en av cheferna vilket lag han höll på, Sao Paulo eller Corinthas, glömde nämna Palmeidas vilket jag inte skulle ha gjort. Fick en mördar blick av karln och ett snäsigt svar att han blivit förolämpad. Vet inte riktigt om han skojade eller inte. Han är lite klurig att avläsa nämligen.

Ett annat bra exemple på hur viktig fotbollen är: Var på fotbollsmuseét efter jobbet idag med Hasomumus och hans fru som råkade i luven på varandra när dom skulle förklara för oss viket lag som var bäst. Hon häll på Sao Paulo och han på Santos. Det utbröt en vild portugisisk diskussion som vi inte fattade mycket av men det lät allvarligt. Vi har i alla fall bestämmt oss att inte hålla på något lag då vi helst inte vill ha några fiender här..:D

Nu är det dags att krypa til kojs för imorgon ska vi ut på en tredagars "bussiness trip".

Ha're tills nästa gång.

Den allmänna fotbollsarenan där Corinthas lirar. 


Grabbarna framför arenan....

//Anthon

öron-våldtäkt

Hej hej

Har genomfört första arbetsdagen idag. Gick upp vid 6 och klädde på oss fin byxor samt skjorta, funderar på att komplettera våra outfits imorgon med slips. Aja..Ricardo hämtade oss kl 7:30, då hade vi hunnit käka en super frulle innan också. Ricardo hade tagit sin andra bil idag eftersom hans första bils nummerskylt slutade på 1 fick han inte köra den på måndagar, någon regel gällande föroreningar dom har i Sao Paulo...där av bilbytet. I och med bilbytet slapp vi höra Confronto idag vilket var en lättnad, Jonte hade gillat Confronto. Tog ungefär 30 min till jobbet, fast det inte är nå långt men det är helt crazy trafik här. Det var lite kul och se hur man kör här i Sao Paulo: Ligger man bredvid en lastbil i 100 km/h och den lastbilen börjar preja än, vad gör man då? Jo, man gör som Ricardo och gasar lite mer så man med livet som insats kommer fram lite snabbare... Kombinationen av Ricardos stötdämpare och de utomordentliga vägarna här gjorde att man kände sig som en mörbultad mört när bilen stannade vid kontoret där säkerhetschefen Luciano (100 kg, 1,90 mörk kille i 40 årsåldern med tandstälning) mötte upp oss.

Efter ett antal möten med olika chefer och ansvariga skulle vi få hälsa på alla medarbetare. När vi till slut kommer till en tjej och ska hälsa gör vi som vanligt och tar i hand. Vi blir då tillsagda att om man hälsar på tjejer ska man pussa dem på kinden, så vi blir ombedda att göra om hälsningen. Edvin börjar då med att pussa henne som man ska göra (i luften på sidan om kinden), lika gör jag, men när det sedan är Kristoffers tur vrider han upp huvudet och delar ut en redig smack puss som mer liknade en öron-våldtäkt än en formell hälsning. Tjejen blir lite förvånad men lungnar sig snabbt då Ludde gör som man ska göra när han hälsar. Vi frågar Kristoffers om han visste vad han gjort när tjejen gått....vilket han inte gjorde. Han fick i alla fall ta emot massor av skumma blickar från den utsatta kvinnan resten av dagen. Vi tyckte det va skitkul...det tyckte inte Kristoffers/Våldtäcktsmannen.

Just jag. En av snubbarna som guidade oss idag var sjukt lik den lilla kinesen i "The Hangover"/"Baksmällan" fast med tandställning. Ska försöka fånga killen på bild imorgon så ni får se! (måste vara något slags mode med tandställning på medelålders män här)

Nu regnar det katte och hundar ute och blixten slår ut lamporna från och till. Då det regnar så jävligt bestämde vi oss för att käka på hotellet. Ludde njuter av varmrätten fortfarande och påstår att han inte är värd så god mat! Snart är det efterrätt. Så som killen från rundvanringen hade sagt:

Tudiluuu Motherfuckers Ahhhhhh.

Anthon/Sanchez


Frukost mums mums

Åjävlar!
Det var det första ordet som flög in i min skalle när jag och Anthon stegade in en näst intill tom frukostsal och upptäcker frukostarnas Eldorado. Där var det fem stora bord med allt man kan tänka sig. På det första bordet var det en röra med korv och lök, och något ostfyllt bröd. Det andra bordet innefattade en glad brasilianare som stod och stekte omelett med diverse ingredienser. Det tredje bordet, som var Anthons favorit innehöll frukter av alla slag och flera färskpressade juicer. Det fjärde bordet var ganska trist, där var det i princip bara pålägg, dock 100 olika sorter, men ändå bara pålägg. Femte bordet var det bara massa bullar, bröd och andra bakelser på.
Jag lovar att det kommer kort på frukosten inom kort, för idag hann vi inte ta några bilder då vi var upptagna med att äta.
När vi hade ätit klart rullade vi oss högst upp på taket av hotellet där man kan se ut åt alla håll över staden.
Personalen här verkar gilla oss lite grann och gör sitt bästa för att lära oss deras språk. Hittills har vi lärt oss ett ord, obrigado, vilket betyder tack. Men det blir nog lite fler.

Adeus! / Ludvig
    
Utsikten från rummet                                             

Framme

Efter 21 timmars restid har vi äntligen kommit fram till Sonesta hotel i Sao Paulo. Började bra då ludde och jag lyckades byta till oss platser så vi fick sitta bredvid varanndra, dock var dessa "mitten mitten" så vi bytte bort dessa senare då jag hamnade bredvid en kvinna av en så att säga större storlek. Hon klämde ner sig i stolen på kostnad av att armstöden höll på att ryka, hehe. Ludde kom då med iden att vi skulle försöka byta till oss platser så vi hamnade vid gången... Vilket vi också lyckades med! hurrey...alla fall för mig. Ludde var också nöjd tills han lade märke till att hans ljud till tv:n inte funkade och att han råkat sätta sig bredvid en kille a'la size x2 av den kvinna jag råkade hamna bredvid tidigare.

Efter lite lidande och en otrevlig natt där flygvärdinnor stampade tårna av en lyckades vi ta oss ut ur flygplanet. Det var då vi stötte på nästa problem när vi skulle fylla i "imigrationspapperna". När vi till slut lyckats knepa ihop något lykades så klart Edvin lungen Spaxes i kontrollen där han mötte en yngre version av en elak Péle. När han till slut kom igenom knatade vi vidare för att hitta Ricardo, chaffuören!

Om vi inte haft ont i huvudet och varit trötta av flygresan så lär vi ha fått det när Ricardo drog igång "Confronto", ett lokalt speedmetall band på ljudnivå 1000, allt detta för ludde lyckades klämma ur sig att han gillade hårdrock. Ricardo var i alla fall glad även fast han måste ha spelat ett av det sämsta banden som någonsin lyckats spela in något på en skiva!

Jaja. Nu ör vi i alla fall framme, dock är det glashiss i hotellet och ludde klämde ur sig att han var höjdrädd när vi börja närma oss 8nde våningen...hahaha. han är ute och försöker bearbeta sin höjdrädsla just nu genom att kika över räcket.
Vi bor på 16e våningen.........
Ska väl äta frukost snart, tredje på raken faktiskt sen ska vi väl kolla om vi får gå runt lite här omkring.

Ha're

Anthon


AAAAARGHHH

Tja fan!
Nu är det nära att jag smäller av... har inte börjat packa än och jag har ingen som helst lust att sätta igång. Även om jag hade ork så vet jag inte i vilken ände jag ska börja. Känns segt att Anthon har ett sånt jäkla försprång när det kommer till packning, han låter väl sina polska hustomtar göra jobbet, den fulingen.
Min kära fruga kom och gjorde mig ett nattligt besök imorse innan hon åkte iväg till den där konstiga ön där man rider på kängurus och kör på fel sida vägen. Må hon inte komma hem som Steve Irwin! Kommer sakna henne grymt, kära läsare.
Vill höja ett varningens finger till alla som kan riskera att komma i kontakt med Magnus Blomberg idag och ikväll. Se till att inte ta ögonkontakt eller ens yttra ett ord till människan. Han har nämligen gått och blivit lite nervös inför den kommande resan och är därför lite drygare än vanligt, vilket brukar räcka alldeles lagomt. Kommer sakna dig med Magnus :) men bara lite. 
Hare bra! / Ludvig
                                                    

Matteprov och knarkande klass

Godkvällning!

Har varit en rätt tung skoldag idag, kom hem nyss och käkade lite. Var ett ruskigt manfall i klassen idag, Luchinhio och Maggan saknades i laguppställningen bland annat. Har mina aningar att detta kan ha berott på det lilla matteprovet vi hade idag som varade mella 8:20 och 12:00. Var inte skitkul i alla fall. Hände inte så mycket mer idag. Märks att praktiken kryper närmare inpå. Känns ungefär som att någon har injicerat klassen med rohypnol och sedan tänt eld i arslet på alla elever. Alla är med andra ord as-pepp på att dra iväg.

För min egen del har några sista förberedelser gjorts idag. Kollade upp så alla biljetter och kontakter stämde. Vore ju inte någon "hipp hipp hurrey" att stå ensamma på en karg flygplats i Brailien utan någonstan att ta vägen. Just ja! Kirrade studentkortet idag också samt pulade in några sista låtar i iPoden, kommer bli en del lyssnanden på musik misstänker jag. Har börjat funder på var jag ska gömma alla dyrbarsheter också. Kul om städtanten får tag på prylarna, då kan man ju säga "adios amigos" till dem skulle jag tro, jag lär väl komma på något. Annars får jag fråga Foppa, hans Secret Service lär ju ha några bra tips.

Nä nu ska jag checka hockeyn, Brynäs leder btw med 0-1 borta, kan glädja Luche med att H(I)V 71 ledde med 3-1 sist jag kollade. Skulle vara skönt om dom kunde inleda med en seger.

Nä nu får ni ha det så bra, imorgon ska jag inhandla de sista i form av braxor och några skjortor. Vill ju impa på Silvia (vår handledare) när vi anländer.

Fan jävla skit nu kvitterade Timrå, KUL...NEJ!

Aja

Ha´re
//Sanchez



Har hört att man ska passa sig för städtanterna! :D


Quake, Karma och Jehovas vittnen

Precis som föregående talare påpekar så har jag inte börjat packa än.
Lite smått panikslagen satte jag mig ner bredvid min kära Magnus Blomberg för att skriva en kombinerad packlista och To-Do lista. Det sög.
Så istället joinade jag dem i ett parti Quake 3 Arena, det var roligare! Sedan fick Magnus för sig att han skulle vara seriös och skriva klart sin rapport, det sög. Så då drog jag hem.
Väl hemma tänkte jag passa på att bättra på min karma lite grann genom att laga frugans cykel som hade fått fetingpunka. Har lite svårt att tro att karma skulle fungera för precis när jag skrev den senaste meningen pajjade ena högtalaren till datorn, kuk. I vrede passade jag på att bestraffa den ett gott tag genom att upprepade gånger skrika salvor av elaka svordomar och slänga den i väggen... Nåja, man kanske måste göra fler goda ting innan allt bra börjar hända.
När jag stod där i garaget och lagade cykeln hör jag plötsligt ett försiktigt knackande på dörren. Så jag öppnar dörren för att se vem som är där och där står två gamla damer (ena av dem var asalik min farmor) och håller upp en bok med namn Vakttornet. Glad som jag var över att dessa tanter erbjöd mig en bok frågade jag dem om jag kunde stå dem till tjänst. Det visade sig att de ville rekrytera nya medlemmar till Jehovas Vittnen. 
Har hört att man måste betala pengar till kyrkan för att garantera sig en plats i himlen när man dör. Det var sant. Har även hört att det inte finns plats åt alla Jehovas i himlen. Det var också sant, himlen har endast plats för 144 000 pers. Kul sekt....
Så jag tackade nej och gav tillbaka boken.

Såg att våra rivaler www.mminusa.blogg.se har börjat använda sig av gästbloggare... Fegt. Nåja, vi får inte vara sämre, så därför ska jag se till att hitta en levande legend som kan förgylla våran blogg med några väl valda ord. Har en speciell person i åtanke just nu men väljer att inte nämna något namn.

Ska nog dra till min hona nu, om hon vill ha besök. 
 
Hare kung // Lutchinho
                                              
                                     Karma funkar för Earl, så varför ska det inte göra det för mig?


På G!

Nu har bloggen kommit igång på riktigt, igår slog vi vårat tidigare besöksrekord och vi känner att vi är på G!

3 dagar kvar, ska hämta brasilianska pengar idag (real) så jag har något att handla fotbollar för. Börjar väl bli dax att kolla lite på vad man ska slänga ner i trunken, badbrallorna ska med i alla fall, och tandborsten. Sen får jag se om jag behöver något mer... 

Börjar ana lite panik i Luddes ögon. Han är inte riktigt lika vass på att packa som mig. Hoppas han löser det i alla fall annars lär väl jag få ut för det. hehe
BTW. Glöm inte kortleken ludde!

//Sanchez

Krig, nervositet och make-over.

Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi åker, om min smarta hjärna räknat rätt. Stora Pelte ligger och sover på två stolar, trött som att han precis återupplevt Finska vinterkriget. Han tror nog att han kommer från Italien för han pratar jämt om Ferraris (men mig lurar han inte, jag vet att han heter Peltenemos och det är finska för det har lilla Pelte sagt ,hahaha)
I alla fall verkar jag och min kompanjon Anthon (som nu blivit helt knäpp och kallar sig själv för Anthonio, men kommer tillbaka till det senare kära läsare) verkar vara dom ända som har fått fart på bloggandet, alla andra tycker nog att dom är för bra för att blogga. Men inte vi.
Jag, Ludvig Berglönn, erkänner nu att jag är nervös inför den 5 veckor LÅNGA resan till Brasilien. Jag menar, 5 VECKOR! Det fan sjukt lång tid man ska vara ifrån Svennelandet och allt man är van vid.
De flesta här verkar dela min mening, folk springer omkring som galningar och diskuterar semestrar, väder, bloggar, vilka kläder man ska ha, pengar och allt annat som hör till. Utom ryssen såklart, han är stoneface.
Anthon verkar ha drabbats extra hårt av denna nervositet. Han lyssnar inte längre på namnet Anthon Schultz. För att få hans uppmärksamhet måste man numer med bestämd röst tillkalla Anthonio Sanchez. Igår var Anthonio till frisören för att skaffa sig en ny fräsh latino-look. Resultatet blev som följer.

Anthonio Sanchez


Vakkzinerade

Nu är både Schulle och Ludde-Zé vaccinerade och klara att dra till sina revolverutrustade polare i Sao Paulos mörka kvarter.

Ett plan lämnar vid 18-tiden på lördag, the 26th of Sep Arlanda med destination London varifrån vi cruisar vidare mot Sao Paulo vid 20-snåret.

Om ingen bombman eller annat jon slänger kinapuffar i vägen anländer vi vid Guarulos Airport den 27 september där vår förhoppningsvis trogna polare Luciano välkommnar oss.

Ha´re

//Anthonio y Luchinhio

Uma cidade grande


FEBER?

Anthon är nervös
Anthon fick spruta
Anthon grina
Ludvig trösta
Anthon är glad

FETASTE INLÄGG1

tja,
tänkte sälja min polare, årsmodell -91, han lyssnar på namnet Anthon.
Anthon har lockigt hår, vita tänder och glatt humör (pratar mycket)

det blir 15000000:-
kan tänka mig att skicka med bur och eventuellt ett koppel vid snabb affär
MVH Ludvig


RSS 2.0