(dans och) FUTEBOL

Gårdagens natt är inte så mycket att skriva om, vi blev ombedda att göra oss klar till klockan 10 då skulle Osmar och hans fru hämta oss på hotellet. Klockan 2300 kommer de och hämtar oss. Då drog vi till en trist klubb med dålig musik (Ryssen aka. Disko-Fredde hade gillat den). Edde svängde lös som fan och ägde dansgolvet. Brasilianska dansare gjorde oss besvikna.

Denna dag är dock än mer nämnvärd då vi efter att ha sovit 4 timmar klev upp för att äta en ordentlig frukost för kommande bravader.  Dagen innan hade jag och Antonio varit på shopping centret och köpt varsit par fotbollsskor som vi ska ha när vi spelar match mot jobbarkompisarna. Klockan 0900 skulle Osmar hämta oss till fotbollsmatchen som var tänkt att börja klockan 10 på förmiddagen. Klockan 11 ringer han och säger att han åker hemifrån. 20 minuter senare blir vi upphämtade av Ancelmo, en annan jobbkompis.
När vi kommer dit ser vi att det inte alls var enbart jobbarkompisar utan ett 20-tal andra brasilianare som vi aldrig träffat tidigare. För att beskriva planen på bästa sätt så kan man säga att den är tagen direkt ur Fifa street, en inhängnad plan med konstgräs.
Matcherna gick till så att man spelade i lag med 7 man på planen och det vinnande laget står kvar och spelar nästa match. Vi blev varmt välkomnade av killarna och hade kul. Jag ägde och gjorde tre mål, Anthon gjorde bara två. Det var skönt. Jag spelade även alla matcher i ett lag utan tröjor med bara brasilienare (ja, förutom mig då) så är sjukt trött i benen nu.
När Anthon drog av sig tröjan blev brasilianarna helt till sig, dom kunde nog inte förstå att en riktig människa kan vara så vit som han är. Killen som stog närmast han när tröjan åkte av verkade sträcka ut handen efter honom som i ett försök för att känna om hans hy var äkta, men kom på sig själv innan han hann klämma på chips-Anthon.

Sedan blev vi skutsade tillbaka till hotellet för lunch och ombyte. Halv fem skulle sedan Ancelmo komma tillbaka och ta med oss på och se på fotbollsmatch. Kvart i sex blev vi uppmämtade av Ancelmo och hans pappa.
Det var Corinthians som spelade mot Atletico Paranaense. Corinthians kommer från São Paulo så det var självklart laget vi hejjade på. Vi och 30000 andra som var där. Kristoffers lärde sig en ny fras som de flesta brasiliener använder sig av när de kollar på fotboll, filho da puta, vilket betyder något i stil med "son of a bitch". Domaren och hans mamma var inte så omtyckta efter matchen som slutade 3-1 till bortalaget.

Saknar min hona. Annars är det bra.
Peace

Liten del av klacken (lite större än sky blues)

Ronaldo, eller Gordo som man kallar han.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0